# 100 blogipäeva 26/100 - kuidas siis tee mõjub ka?

Heia,

olen nüüd seda Teazy teatox´i teed joonud peaaegu nädalakese. Mõtlesin, et oleks aeg teha väikseid vahe kokkuvõtteid.

Teed jooma hakates olid mul oma väiksed lootused. Eelkõige lisaenergia saamise suhtes. Peale paari tee joomise päeva oli väheke kurb meel, sest tulid päevad, kus mul just oli kehvem olla. Mõtlesin ja kaalusin, et millest see võib olla... Arutasin ka väheke targemate inimestega ja jõudsime järeldusele, et kas see olemine oli kehvem nüüd sellest, kuumade ilmadega sai keha päris kõvasti trenni (tegin pikkasid rattaringe) või mõjub tee mulle nii. Kuna teel on ka keha puhastav mõju, siis tegelikult olin mingis mõttes ka ette mõelnud, et see paar kehvema olemise päeva võib ju tulla (raudselt mu keha mingeid toksiine vms täis :D). Hetkel ei julge öelda, kummast need kehvad päevad tulid, aga õnneks need on möödas :)

Kuidas siis teesid praegu hindan? Esiteks, maitse on väga meelepärane mulle. Kui algul hommikust teed pidasin õhtusest veidi kehvemaks, siis hetkel ütlen, et mõlemad on tegelikult väga head ja joon neid hea meelega. Varem ma nii palju teed ei joonud ja enamasti oli tee vaid toidukõrvaline jook. Nüüd aga naudin tee joomist omaette tegevusena :)

Mis veel olen enda jaoks avastanud? Õhtutee juurde on märgitud, et juua pärast söömist õhtul. Aga mina olen avastanud, et kui joon hommikuteed veidi peale söömist on mõju tunduvalt parem, kui enne söömist (olen nüüd mõlemat pidi katsetanud). Milles seisneb siis erinevus? Esiteks on olemine tunduvalt erksam, kui oled eelnevalt kõhu täis söönud ja siis jood teed. Annab sellise lisa boost´i olemisele ja ka seedimisele ;) Samuti aitab see säilitada täiskõhu tunnet vältides seega mõtetuid näksimisi :)

Kaalunumber on selle ajaga vähenenud, aga kuna olen ju kaalulangetamise teekonnal, siis ei oska öelda, kas aitas tee, korralik toitumine, trenn või miski muu :) Loodan siiski, et tee on olnud abistav faktor (kasvõi tõesti näksimise vähendamise abiga).

Lõplikku hinnagut veel ei julge anda, aga hetkel ma ise kindlasti jätkan teedega ja soovitan ka teistel katsetada ;) Nii nagu inimesed on erinevad, on ka eri ainetel erinev mõju meie kehadele. Seega ei saa loota kõigil samu tulemusi, aga nii palju kui seni lugenud olen, on enamustel katsetajatel teedest vaid positiivsed emotsioonid tekkinud.

Täpsemalt võite teedest lugeda teazy kodulehelt.

Comments