#100 blogipäeva 81/100- soolaleiva toidud

Panen kirja toiduretseptid, mida tegin soolaleiva talgudeks. Kõik on väga lihtsad ja tehtavad ilma ahjuta. Sellel põhimõttel laua peale panekuks toite valisingi :) Kahjuks pilti unustasin rukkikrõpsudest teha :( aga kui järgmine kord teen, siis proovin pildi teha ja tagant järgi siia lisada :)

Täidetud rukkikrõpsud (kaht eri maitset) 

2 pakki rukkikrõpse (mul oli üks hapukoore ja teine küüslaugu maitseline)
2 pakki toorjuustu (maitse vali ise, endal kasutasin ürtidega toorjuustu)
3 pakki sulajuustu (maitse vali ise, ise kasutasin maitserohelisega sulajuustu)
hapukoort
2 keedetud muna
surimi nuudleid

Sega kokku ühte kaussi üks toorjuust ja 1,5 pakki sulajuustu ja teise sama asi. Lisa mõlemasse törts hapukoort, et vedeldada segu. Lisa ühte kaussi surimi nuudleid (enda eelistuse järgi kogus) ja teise purustatud munad. Sega segud segamini ja vajadusel lisa enda maitse järgi maitseained (mina ei lisanud midagi). Tõsta või lase tordipritsiga segu krõpsudesse ja lase seista veidi aega. Mul seisid kuskil 4 tundi ja olid mõnusalt pehmeks läinud selle ajaga, aga usun, et ka lühemat aega seistes on nad väga väga head! Tegelikult on need krõpsud ka niisama ilma igasuguse lisandita väga head :D

allikas
Küpsise tort

Kõige lihtsam tort üldse vist. Saab teha ise ja ka lapsed saavad selle tegemisega hakkama. Vahele pandud asjad varieeruvad mul vastavalt kodus olemasolevatele asjadele ja ei pea üldse nii panema, nagu mina siin kirjutan. Panen lihtsalt kirja kuidas seekord see tehtud sai ;)

6 pakki küpsiseid (seekord kasutasin esmakordselt poesia küpsiseid, pooled kodenspiima, pooled šokolaadi maitselised; pakis 16 küpsist)
moos (mul oli vaarika toormoos)
2 pakki kohupiimapastat (maitseeelistuse järgi vali millist soovid, mul on banaani kohupiimad)
hapukoort
piima

pane iga küpsis korraks piima täis valatud kaussi ja säti siis kandikule. Mina ladusin 4x4 ruuduna, sina võid laduda kuidas soovid. Kui 16 küpsist on laotud (nende küpsiste puhul oli see üks pakk), kata küpsised kohupiimaga. Seejärel korda sama tegevust küpsistega kuni teine kiht on peale laotud. Teise kihi peale pane moosi. Korda küpsistega kihi ladumist. Kata kolmas kiht kohupiimaga. Pane kiht küpsiseid. Kata kiht hapukoorega. Lao kiht küpsiseid. Kata uuesti moosiga (või kohupiimaga, kui soovid). Lao viimane kiht küpsiseid ja kata terve kook kohupiimaga. Jäta üle öö külmkappi seisma.

Ahjaa, küpsised ladusin maitse järgi vaheldumisi, pildi pealt ka näha :)


"Vale napoleon" 

1 vahvliplaadi pakk
2 kogust keedukreemi

Keedukreemi retsepti võtsin siit ja sealset kogust tegin siis kaks korda. Lisan selle õpetuse ka siia. Lisan juurde, et mina, tark, hakkasin tegema kooki teadmisega, et mul on vanilli. No igastahes oli see kolimise käigus jalad alla võtnud ja seda polnud :D Seega õiget maitset ei saanud, aga lastele ikkagi väga maitses ;)

Vaja läheb topelt koguse keedukreemi tegemiseks 4 klaasi piima, 4 supilusikat jahu, 4 supilusikat suhkrut, 4 muna, 2 supilusikat võid ja vanilli. Lisa suhkur piimale. Lase piim keema. Jahuta piim. Sega jahu ja muna korralikult läbi. Lisa jahu-muna segu aeglaselt piima samaaegselt kogu aeg piima segades (mina vispeldasin ja ei tulnud mingeid tükke). Lase kreem uuesti keema (kui mullid tulevad, siis võta ära pliidilt). Jahuta kreem.

Kui kreem on jahutatud, siis pane vahvliplaat, siis kreem, jälle plaat ja kreem. Kui mõnusalt kreemi panna, siis jätkub täpselt nii, et viimane ports kreemi jääb viimase plaadi peale :) Jäta üleöö seisma ja maiusta hommikul.

PS! Mina ladusin veel šokolaadinööpidega peale "Mäeotsa" ja purustasin lisaks veidi vahvliplaati peale.


No comments:

Post a Comment