Pesunädal

Meil oli wc remondi tõttu pesumasin rivist väljas üle nädala. Kas te kujutate ette, kui palju võib musta pesu tulla selle ajaga? Eriti kui ma veel olen kaks korda kaltsukas ka selle aja jooksul käinud? EI kujuta? No ma võin öelda, et kindlasti üle 10 pesumasina täie!

Esmaspäeval pani siis mees pesumasina paika ja andis rohelise tule pesumajandusele.  Seega ongi mul pesupäeva asemel olnud pesunädal. Iga päev on alanud pesude kuivama panekuga ja uue masina täie käima panekuga ja õhtud täpselt samamoodi lõppenud. Eile pesin näiteks vist 5 pesumasinatäit pesu. Põnev eks :)

Täna on esimene hommik see nädal peale pesumasina paika panekut, mil ma ei pannud pesumasinat käima :D Tegelikult oleks vaja veel pesta küll. Näiteks üks ülikena punane kleit, mis ma viimasel korral kaltsukast sain, ootab pesu ja siis kohe kindlasti mingit üritust :D Nii ilus kleit lihtsalt ei ole loodud kapis istuma ;) Samuti on uus laar voodipesu ju täna tulemas. Aga las masinal olla ka üks puhkepäev :)

Lisaks niisama masinasse toppimisele tuleb ju mõningaid riideid eelnevalt "töödeldada". Selle all mõtlen siis plekkidega toimetamist. Tavaliselt olen ma nii mugav olnud, et olen sujuvalt mustade õueriietega õe poole pöördunud ja tema, väike puhtuse friik, on mul kõik ilusti puhtaks küürinud (jah, tal on mingi imevõime kõik plekid maha saada!).

Aga nüüd, olude sunnil,  otsisin ise meie vana hea pesuseebi (parim plekieemaldi, kui õigesti kasutada!) ja harja välja ja hakkasin küürima. Kuna olin just lasteaiast ka õueriided kaasa haaranud, siis oli päris mitu kombet, jopet ja püksipaari vaja üle harjata. Ja voilaa! Saingi ise hakkama selle küürimisega :D Tegelikult peitus vist see nõks harjas. Varem oli mul selline jama hari ja siis ei tulnud seda mõju eriti esile. Nüüd aga sain ühe sõbranna käest augustis nö soolaleivakingiks harja (tänks, Viivu!), millega saab superhästi harjata ja plekid kaovad võluväel! Ok, tegelikult küll minu suure harjamise tagajärjel, aga siiski - kaovad :D

Ja nüüd, kui peaaegu kõik pesud on pestud ja enamus kuivanud, ootab ees kõige hullem osa. Kappidesse riiete panemine! Oi, kuidas ma vihkan seda. Ma enne võin pesta ja majandada nende pesudega sajal eri viisil, aga kappidesse asju panna ma ei viitsi. Täna õnneks/kahjuks sellega enne õhtut tegeleda ei saa, sest ma lähen kosmeetiku juurde :D

Nii et ma lähengi teen ruttu lastele süüa ja siis panen ise ajama :P tsau-pakaa!

Comments