Maasika-rabarberi moos (171/365)

Tegin hommikul moosi valmis ja mõtlesin panna siia ka kirja, mis retsepti järgi mina moosi keetsin. Midagi rasket siin pole, aga iseendale ka juhuks, kui peaks jälle miskit ära ununema. Ei pea emale igakord helistama ja üle küsima siis.

Vaja läheb: 
maasikad
tükeldatud rabarberid
suhkur

Puhasta maasikad ja rabarberid. Tükelda rabarber väikesteks tükkideks. Pane potti maasikaid ja rabarbereid kaalu poolest sama palju (seda osakaalu muidugi võib muuta, mul endal tuli tiba maasikaid rohkem, sest muidu oleks tobe törts alles jäänud). Lisa suhkrut arvestades 1 kilo marjade-rabarberite kohta 600gr (ise panin isegi veidi vähem, ikka sai magusavõitu minu meelest). Pane pott pliidile. Kui keema läheb, võta kuumust vähemaks, et saaks vaikselt podiseda. Kuni moos keeb, koori pealt maha vaht, mis tekib. Keeta on vaja kuskil tunnike (kuni moos võtab klaasja ilme). Võta pott tulelt ja tõsta moos purkidesse.


Purkide koha pealt väike soovitus neile, kes kasutavad uuesti poekaasi. Kasutage neid, millel on keskel see vaakumikoht (teate küll, kui ostate, on kaas sile, aga kui lahti teete, siis saab plõksutada selle kaane keskosaga). Nendega on eriti hea kontrollida, et õhukindlalt jäi, sest kuumaga tõmbavad kaaned jälle vaakumisse tagasi, kui nad kuskilt õhku ei saa ;) See ei juhtu kohe, aga mingi poole tunni- tunni aja pärast.

Minu tänane saak oli 9 poole liitrist purki moosi. Natuke jätsin marju söömiseks ka. Maasikad head rauaallikad ja sellest mul nagunii praegu puudu kehal.


4 comments:

  1. oi, kas teil juba enda maasikaid niipalju, et saaks moosi, meila alles 5-6 marja põllult tulnud ja need on ka laps söönud, seega head eesti maasika maitset pole ise veel suhu saanud, aga eks meil ka varsti tuleb ja siis proovin järgi teha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole endal, Viljandist turult ostsin :)

      Delete
  2. see tundub nii hea!!!!! peab proovima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ongi jube hea! Minu meelest tunduvalt parem, kui puhas maasikamoos :)

      Delete