Nimedraama vol miljon (173/365)

Ma ei tea, kas minu rasedahormoonid mängivad minuga või tõesti olengi ma nii otsustusvõimetu, aga ma jälle lappan Internetis ringi ja uurin erinevaid nimesid. Ühes FB grupis öeldi meie valitud nime kohta, et see olla joodiku nimi. Muidugi ei hakanud ma ainult sellepärast uuesti nimesid uurima, aga äkki peaks siiski natuke arvestama sellega, mida teised inimesed nimest arvavad?!?

Tean, et tegelikult ei peaks ma üldse laskma end mõjutada sellest, mida keegi kuskil mõnest nimest arvab, aga eks natuke hakkad mõtlema ikka, et kui juba kaks inimest arvasid ühtmoodi, siis äkki tuleks ikka nimevalik üle vaadata. Seda ma ka teen.

Priit enam väga aktiivselt minuga sel teemal rääkida ei taha, sest (arvatavasti) tal on kopp ees juba, kui ma üle õhtu talle jälle paanitsen, et see või too nimi ikka pole see õige :) Ma vaikselt hirmutan teda küll, et kes sünnitama ei tule, sel õigust nime valida pole, aga see ei mõju talle. Teab vist liiga hästi, et ilma temata ma lapsele nime panna nagunii ei saa (arvestades, et me abielus pole ja laps saab tema perekonnanime) :P

Kui nimevalikust täpsemalt rääkida, siis olen mõningatest enda loodud kriteeriumitest loobunud. Hetkel olen juba arvamusel, et nimi alaku mis tähega tahes, peaasi, et oleks ilus nimi. Ja Priidule ka sobiks. Samuti ei ole oluline, et nimi oleks kindla pikkusega (või õigemini, et ei oleks liiga pikk). Muus mõttes jäävad kriteeriumid paika, eriti kahe nime ja võõrtähtede koha pealt. Aga sünnituseni veel aega, ehk suudan mõne kriteeriumi veel tühistada, kes teab :D

Mul enda peas on mõned lemmikud nimed välja kujunenud juba. Mõned kahjuks pean kõrvaldama, sest keegi kannab neid nimesid. ja teiste kohta ütleb Priid ainult seda, et "hea, et sa üksi seda nime ei pane". No võite siis ise järeldada, mida tema neist arvab. Nii et ma veel natuke uurin ja puurin, ehk sähvatab ikka veel kuskilt urust mõni nimi, mis seni on kahe silma vahele jäänud. Ja kui ei sähvata, siis peab tunnistama, et meie senine nimevariant  on ka täitsa normaalne valik. Mis sellest, et mõne arvates joodikunimi...

PS! Ma jõuan veel järgneva kolme nädala jooksul raudselt Priidule vähemalt pooltel õhtutel selle teemaga pinda käia ja lõpuks ikka tõdeda, et õige nimevalik toimub alles siis, kui laps käes ja nägu nähtud.

allikas

Comments

 1. Mina ei mõtleks üle, pane lapsele nimi, mis sulle meeldib ja las teiste arvamus olla selline nagu nad ise tahavad.

  Tihti on just suuremad solvajad ja nime maha tegijad ise oma lapsele nö uhke nime pannud, mida laps kooli minnes ei oska ka veel hääldada veel vähem kirjutada, seega mina leian, et kui ikka eesti laps, siis ikka eesti nimi ja mingit uhkustamist pole vaja.

  Ise valiksin Maru poisile :)
  Usun, et leiad oma õige ja ära mõtle üle ja ära lase teistel end mõjutad,a kui sulle ja Priidule nimi meeldib pange ja las teiste arvamus jäägu nende teada, meie lapse nime tehti ka maha, et kuidas me sellist vanaema nime nüüd lapsele panime jne ja ausalt ma saatsin kõik p... kes meie valiku maha tegid, et mis õigus on teisel teisi nime solvata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maru on eriti maru nimi minu meelest ka, aga mees saatis seenele mind selle nimega :D Aga oleme nüüd praegu jälle rahu maa peale saanud selle teemaga (vähemalt mingiks ajaks :D )

   Delete
 2. Eestlastel on vanasõna: "Nimi ei riku meest".

  ReplyDelete

Post a Comment