Kirsimeri (206/365)

Iga päev ma olen aknast välja vaadanud ja mõelnud, et need kirsid varsti kukuvad maha, kui ma end kätte ei võta ja nendega paar päeva ei tegele. Kuna täna hommikul oli õue minnes tunne, et tuleb enamvähem talutava temperatuuriga päev, siis võtsin kärmelt ämbri kaasa ja läksin marju korjama. Margusel oli täpselt uneaeg ka käes, nii et tema tuli minuga õue kaasa, et kärus mõnusat und nautida.

Mareli ja Marekuga tegin diili, et ühe ämbri marjade eest võin neile ühe kommi anda. Teadsin, et üle kahe ämbri ei korja neist kumbki nagunii ja neile oli kokkulepe piisav, et samuti ämber haarata ja mulle seltsi tulla. Nii me kolmekesi korjasime, kuni Priit tuli puhkehetkel kirsse sööma. No muidugi panime siis tema ka korjama. Mul hakkas Margus nagunii juba ärkama ka, nii et tuli vahetas mu välja. 


Minu õnneks jäi poiss kohe peale söömist magama tagasi. Teised olid selleks ajaks täis ämbritega juba tuppa tulnud ja sain hakata kirsse puhastama kuniks Margusel und jätkub. Toauned ei hiilga tal erilise kestvusega. Varsti olidki lapsel silmad lahti. Selleks ajaks olin selgeks saanud, et ema aurutaja on minu õnneks täna vaba ja läksime lastega sellele järgi. Mööda minnes võtsime poest need kommid ka, mida suure suuga marjade korjamise eest lubanud olin. 

Koju jõudes tegin kõige pealt lõunasöögi. Peale seda panin Marguse jälle  magama ja hakkasin ühest otsast marju aurutama ja samas muudkui puhastasin ülejäänud marju edasi. Päev kohe kuidagi soosis töö tegemist, sest  Margus tegi vist oma elu kõige pikema une ja ma sain peaaegu kõik marjad puhastatud enne ta ärkamist. Viimase satsi puhastasin veel nii,  et laps oli tissi otsas. Ühe käega hoidsin last  ja teise käega olin kirsi ämbris. 

Lisaks pikale unele, oli Margus täna eriti rahulik ka. Nii sain veel moosi ka ära keeta enne, kui õhtune jonnisem aeg pihta sai alata. Kuigi täna polnud seda ka eriti ja kui vaid süles sai olla, siis oli kõik parimas korras. 

Päeva lõpuks sain 9 purki kirsimahla ja 8 purki kirsimoosi tehtud. Arvestades, et tegu on ühe mu lemmik mahla kui moosiga, siis tahaks ikka kordades seda hoidiste varu suurendada.  Ei tea, kas homme võiks ka nii hästi vedada, et saan kohe pika päeva tööd teha? Eriti ei usu, aga mine tea :)


Comments

 1. Väga tubli oled, et viitsid mässata :)
  Minu lemmikud on terved kirsid panna sügavkülma ja siis talvel sprite või kellukesega juua (nö jäätunud marjad panen külma joogi sisse, peale väsitavad tööpäeva väga hea, eriti mehega õhtul kahekesi romantikate tehes, kui laps juba magab ja nö meie aeg on) ;)
  Lisaks olen teinud ka kirsitoormoosi (kirsi kivid eemaldanud, siis suhkruga ära tampinud ja sügavkülma).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirssidega kohe mõnuga võib maadelda, sest see saak on lihtsalt niivõrd hea, mida talvel riiulilt võtta saab :)

   Delete

Post a Comment