Kurgid purki (224/365)

Kuna täna olid suuremad lapsed koolis-lasteaias ja Margus on oma väikse haiguse tõttu unisem, kui tavaliselt, siis võtsin ette kurkide purki tegemise. Maitseainesegud said juba tükk aega tagasi ostetud ja just praegu oli 5kg kurki niisama üle. Iga hetk ja igas asendis kurki ei viitsi enam süüa ja raisku lasta ka ju ei saa.

Eriti lihtne oli kurke teha Meira kurkide konserveerimise seguga. Seal peal väga lihtsalt ära seletatud, et kuidas teha, mis kuhu pista ja millal. Isegi minusugune sai ilusti kurgid tehtud. Kuigi paki peal oli kirjas, et jätkub 5kg-le kurkidele, siis meil jäi neli 700ml purki ilma marinaadita. Tegin neile siis mingi läti maitseaine seguga marinaadi peale. Seal peal polnud midagi kirjas, et millal ja kuhu ma selle segu pistma pean. Eks pärast maitstes selgu, kuidas välja tuli.

Kurgid said purki sektoritena. Suurena nad poleks lihtsalt kuidagi purkidesse mahtunud. Purke sai kokku 16 700ml-st, 1 liitrine ja üks 1,5 liitrine. Täna õhtul peaks jälle kurke korjama minema. Usun, et sealt tuleb jälle paar kilo, kui mitte rohkem. Järgmine ports on broneeritud boršipõhja tegemiseks. Oleks vaid Margus homme ka nii hea unega, kui täna, siis saaks need ka lõpuks ära teha (pean siis ainult keldrisse tühjade purkide jahile minema).


2 comments:

  1. Borš kurk, seda kuulen esimest korda, kui viitsid siis lisa või lingi retsept :)

    Ise teen kurke ikka vanaema stiilis- mustsõstralehed, küüslauk, mädarõigas, till, marinaad on sool, suhkur, äädikas ja vesi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ema ütles, et tema kunagi tegi ühe retsepti järgi, kuhu kurk ka käib. Hakkasin siis ka neti avarustest otsima ja leidsin sellise: http://toidutare.ee/supid/lihata_supid/FF99/

      Delete