Mee-hapukoore kook (356/365)

Kolmas, ja ausalt viimane, katsetus jõululauale on mee-hapukoore kook. Seda kooki olen juba ammu tahtnud proovida, aga pole siiani julgenud proovida. Olen lugenud, et see õige meekoogi tegemine on algajale kokale (ehk veidi tublimale, kui mulle) suhteliselt raske. Nii et mul poleks väga lootust midagi head sellest retseptist kokku keerata. Aga leidsin ühe meekoogi retsepti, mis tundus ka mulle jõukohane.

Mee-hapukoore kook 

kihtide tarbeks on vaja:
4 muna
60 grammi võid
3 suurt supilusikat mett
2,5 klaasi jahu
2 teelusikat soodat
1/4 klaasi suhkrut)

kreemiks on vaja:
2 pakki hapukoort
8 suurt supilusikat kondsenspiima

Vahusta munavalge, lisa veerand klaasi suhkrut. Samal ajal pane või ja mesi sulama. Vahusta teises kausis munakollane. Sega munavalge ja -kollane kokku. Lisa jahu, mis on soodaga kokku segatud. Pane hästi õhuke kiht tainast plaadile ja küpseta, kuni on helepruun. Tee nii, kuni taigen on otsas. Minu jaoks oli kõige parem teha nii, et lõikasin õige suuruse paberit välja ja määrisin puulusikaga hästi õhukesed kihid paberitele valmis. See kiht peab tõesti olema imepeenike, paar millimeetrit. Ma sain sellest kogusest viis kihti (kusjuures viimane oleks võinud veel kaheks ikka jagada) väikse plaadiga (mul ahi umbes mikrolaineahju suurune).

Kui plaadid on kõik tehtud, siis jäta need jahtuma. Sega samal ajal kokku hapukoor ja kondenspiim. Retsepti järgi peaks kondenspiima asemel suhkrut lisama, aga ma ise eelistasin niipidist varianti.

Kui plaadid on jahtunud, siis kata üks plaat kreemiga, lisa teine plaat, kata jälle kreemiga. Korda tegevust, kuni plaadid on otsas. Jäta kook üleöö seisma külmiku.

Pilti ei ole, kui homme söömise aeg meelde tuleb, siis teen ja lisan siia ;)


Comments