Elamusretked

Lugesin eile Merlini blogi (LINK). Ta kirjutas seal, et tahab kindlasti mõnes elamusretkede maratonist aasta jooksul osa võtta. Ausalt mul polnud enne õrna aimugi, mis asjad need elamusretked veel on. Kohati tunnen, et ma poleks pidanudki uurima, sest nüüd on mul suur kihk nendel osalema hakata.

See aasta on tulemas 15 elamusretke ja need toimuvad üle Eesti.Täpsemalt saad lugeda nendest elamusretkede kodulehelt (LINK). Kohe, 24. jaanuaril, on toimumas minu jaoks kõige huvipakkuvam retk. Esiteks asukoha poolest on ta mulle kõige lähemal (Parika rabas) ja see matk on räätsadel! Tahaks hirmsasti minna ja selle 12 km läbida. Eks ta katsumus mu jaoks ole, aga ilmselt see elamus, mis sellest saad, on sada korda võimsam, kui kehaväsimus.

Nüüd on aga paar takistavat asjaolu. Esiteks on matk ise umbes 4 tundi pikk. Kohal peaks olema pool tundi varem, et harjutada räätsadel kõndimist. Sõiduaeg ka otsa. See tähendab, et ma oleks kodust ära vähemalt 6 tundi. Siinkohal hakkab emasüda veidi kipitama, sest ma pole ju seni veel Margusest nii kaua eemal olnud. Aga ehk ongi vajalik see plaaster kiirelt maha rebida.

Ok, tegelikult see ongi ainuke takistav asjaolu :D Aga minu jaoks on see nii suur asi. Jah, tunnistan, olen kanaema. Eks ma nüüd pean mõtlema, kas registeerin end ära omades kindlalt kohta matkal ja siis tegelen oma mõttetu süütunde pärast või seedin asja ja äkki jään kohast matkal ilma (sest räätsade arv on piiratud).

Eks pean nüüd potensiaalsete lastehoidjatega läbirääkimisi kiirelt pidama. Priidult ei tahaks üht nädalavahetuse päeva (loe ehituspäeva) ära võtta. Kui muud üle ei jää, siis oleks see viimane variant, aga üritan kahe "ohvriga" veel vestelda sel teemal.

Kas keegi oleks veel minekust huvitatud? Või keegi on käinud sellisel rabamatkal ja jagaks kogemusi?


Comments

 1. Replies
  1. sina muidugi! ;) tore, et keegi sama vaimustunud üritusest, kui ma isegi :P

   Delete
 2. Kõlab päris huvitavalt, ma ei julge seda linki avadagi sest muidu on mul kindlasti vaja ka osaleda.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. ava ikka. Ja osalema ka ikka :) seal on väga erinevates piirkondades matkasid tulemas.

   Delete
 3. Tundub väga huvitav. Kui mõne sõbra leiaks kaasa, siis võiks täitsa minna :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ikka sõber kaasa ja osalema! Isegi hea meelega võtaks lausa neli sõpra auto peale :D

   Delete
 4. Üks võimalus on veel, et laps kaasa ;)
  Raskem on, kui niisama üksi, aga mina tegin küll päris palju matku nii, et laps oli kõhukoti/linaga kaasas. Kuna olin igapäevaselt harjunud nii liikuma, siis ei olnud ka 10km pikkused matkad raskemad kui üksi (minu puhul siis tavalised matkad metsas/rabas, räätsadega pole teinud).
  Samas kui keha pole sellega harjunud, siis võib olla väga ei tasuks kohe nii pikka teha.
  Mina läheks igaljuhul, kas siis lapsega või lapseta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kui need tavalisemad matkad tulevad, siis ma täitsa kaaluks seda varianti, aga ma hästi hetkel ei kujuta ette kuidas ma 12 km räätsade peal ja Margus (kes on juba üle 9 kg raske) kõhukotis või linas on :D Olgu, kujutan ette küll, aga see on suhteliselt koomiline ettekujutus :D :D

   Delete
  2. Last on selliste ilmadega vist üsna keeruline toita seal rabas. Vaevalt, et ta neli tundi niisama tšillida viitsib.

   Delete
  3. Seda ka kindlasti, aga sain juba õe nõusse Margust valvama. Registreerimine tehtud, nüüd vaja veel ära tasuda ka :D

   Delete

Post a Comment