Kodune jogurt

Ilmselt olen siin blogis ka mõned korrad maininud, et ise jogurti tegemine on lihtsamast lihtsam. Kuidas seda mina teen, pole vist veel kirja pannud. Seega väiksed näpunäited kõige lihtsamast viisist, kuidas jogurtit teha. On ka raskemaid viise, kus tuleb rohkem kuumutada, siis jahutada, aga miks teha oma elu raskemaks :D

Vaja läheb: 
1dl maitsestamata jogurtit (paremad on need, kus on võimalikult vähe koostisaineid)
1l piima 
anumat, mida saaks õhukindlalt sulgeda (mul endal Tupperware Servofix anum)

Lase piim umbes 50 kraadi peale (45-55kraadi), võta pott tulelt, vala piim kaussi ja  lisa maitsestamata jogurt. Vajadusel veidi segada ja sulgeda kauss. Minu kausi puhul peaks kauss ise soojust hoidma, kui kaant ei avata, aga kui sul on mõni teine kauss, mis pole soojahoidev, siis pane ümber kausi mõni paksem sall/tekk ja tõsta näiteks ahju otsa (või tuppa, kus on soojem). Lase kausil ilma avamata seista seal 6-12 tundi (mida soojem tuba, seda vähem vaja hoida) vastavalt oma soovile, kui hapukat jogurtit soovid. 

Peale seismist tõsta jogurt paariks tunniks külma. Seejärel sega jogurt korralikult läbi ja lisa maitseks midaiganes soovid. Meil hetkel kapis maasikajogurt :) 

NB! Kui jogurti tegemise soov on tihedam ja uus ports läheb tegemiseks lähipäevil, siis võta oma valminud jogurtist uus ports juuretist välja ja säilita see külmikus suletud anumas. Juuretis peaks säilima vähemalt kolm päeva.


2 comments:

  1. Imetlen tublisid emasid ja naisi, kes viitsivad ja jõuavad seda kõike teha ;)
    Mina olen selleks liiga mugav vist :(
    Tubli!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, selle tegemine on niivõrd lihtne, et kui korra ära teed, siis imestad isegi, miks enne pole ette võtnud :)

      Delete