FitCati retsept - maailma parim šokolaadikook

Kui juba tähtpäev on ja inimesi ka rohkem kui 20 kokku, siis kasutasin võimalust proovida veel mõnda tervislikku kooki. Tahtsin proovida mingit šokolaadist varianti seekord. Pikalt kaalusin kahe koogi vahel - Kati maailma parima šokolaadi koogi ja ühe kõrvitsa brownie (LINK) vahel. Lõpuks otsustasin siiski esimese kasuks. Retsept on täpselt selline, nagu FitCati toitumiskavasse on pandud (jah, kavas saab ka kooke lisada toidukorraks ;) ).

Maailma parim šokolaadikook 
Vaja läheb:
360g tumedat šokolaadi 
50g võid 
12 suurt muna 
50g kookospalmisuhkrut 
100g kooritud sarapuupähkleid 
200g vaarikaid või meelepäraseid marju 
50g šokolaadi kaunistamiseks

Sulata šokolaad veevannil ja seejärel sulata šokolaadi sisse või. Eralda munavalged munakollastest ja tee seda ettevaatlikult, et valgete sekka ei satuks munakollast. Vahusta munakollased poole retseptis antud koguse suhkruga kohevaks vahuks ning sega sulatatud šokolaadi ja või seguga. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa ülejäänud suhkur. Jätka vahustamist, et saada munavalgetest tugev vaht, mis kaussi üle pea tõstes välja ei valguks. Sega üks neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka. Seejärel sega saadud šokolaadisegu õrnalt järelejäänud munavalgevahu hulka. Pane veerand saadud segust eraldi kaussi ja jäta külmkappi seisma. Ülejäänud segu pane võitatud 26-28 cm diameetriga vormi, mille põhja on laotud eelnevalt kooritud sarapuupähklid. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Eemalda vorm ja jäta kook jahtuma. Jahtudes vajub kook keskelt veidi kokku, mis on täiesti normaalne. Vahusta miksirga šokolaadisegu, mis sai enne külmkappi pandud. Tulemus peaks oleks ühtlane ja läikiv vedelams šokolaadikreem. Kata kogu kook saadud šokolaadikreemiga ja kaunita pealt marjade, riivitud šokolaadi ning soovi korral söödavate lilledega. Hoia kooki serveerimiseni jahedas. 

Mina ise tegin väheke muudatusi vastavalt oma võimalustele. Esiteks ei olnud mul pähkleid, mis maitse suhtes kohe kindlasti koogile teenet ei teinud. Aga kuna Marek on pähklite vastu allergiline, siis ei hakanud neid panema (eelkõige Mareku pärast ma üht šokolaadikooki tahtsingi teha). Teiseks vaarikaid ma ka ei pannud (mis oleks kindlasti maitsele väga palju juurde andnud). Ma kaunistasin hoopis veidike lapsemeelselt jällegi, sest tegu oli ikkagi lapse minisünnipäevaks tehtud koogiga :) 

Kuna mu ahi on paras jura, siis läks mul põhi natukene kõrbema. Aga muidu maitselt mulle see kook meeldis väga. Mõnusalt mõru (kui mõru oleneb kindlasti juba sellest, mis šokoloaadi kasutad), aga samas kergelt suus sulav. Ideaalne kindlasti ka jäätisega söömiseks neile, kes kaalul nii teravalt silma peal ei hoia. 



No comments:

Post a Comment