Facebooki sõbrataotlused

Mul ei ole eriti palju FB sõpru (mul endal, mitte blogil). 253, kui täpne olla. Enamustega neist ma väga tihti ei suhtle. Võib öelda, et kuskil maksimaalselt 30 inimest neist on sellised, kellele kirjutan vähemalt korra kuus. Korra-kaks käin aastas oma sõbrad üle ja kui ikka üldse mingitki seost ega kokkupuudet enam pole, siis kustutan ära. Eks aasta jooksul teki jälle neid uusi tutvusi ka juurde, aga nii umbes 200-300 vahel see arv enamasti ka püsib.

Viimase nädala jooksul tuli mulle jutti üle viie sõbrataotluse. Kõik minu jaoks võõrad nimed. Enamustel ei olnud ka ühiseid tuttavaid. Paranoilisena, nagu ma olen, ei julgenud enamusi vastu võtta. Ühe võtsin ainult, aga talle tegin ka enne pika uuringu (polnud oma nimega). Selgus inimese isik ja siis võis võtta sõbraks küll :D

Mul on listis "sõpru", keda ma reaalselt ei tunne. Need on inimesed, kellega on meil midagi virtuaalselt ühist. Näiteks kes teeb koos minuga tellimusi vms. Muidu ma võõraid ja mingi imelike nimede või piltidega kujusid enda sõbraks ei luba. Või siis teen ristküsitlust enne, et kes ja mis ta on ning miks ta minuga sõbraks tahab saada :D

Ma ei saagi aru, et miks pannakse võõraid sõbraks? Või kui sul on põhjus minuga sõbraks saada, aga ma veel ei tunne sind, siis pane üks kena kiri mulle postkasti, et miks sa mu sõbraks lisad (näiteks soovid mingisse gruppi lisada vms). Kuna päris palju on liiklemas mingeid viiruseid, siis ma usun, et enamus inimesi ei võta päris võõraid endale sõbraks ilma eelneva selgituseta.

Kuidas teil FB sõpradega on? Kui palju teil üldse listis inimesi on ja kui paljudega te neist suhtlete tihedamini, kui kord aastas? 


Comments

 1. Sõpru üle 300, tihedalt suhtlen umbes 10 iganädalaselt ja 20-30 iga kuiselt.
  Suvakaid ei lisa ja vastu ei võta ja korda aastas teen puhastust, kui ikka inimest olen vaid korra mingil peol näinud, siis pole väga mõtet hoida või üldse sõbraks lisada(vastuvõtta). Lisaks näiteks pilte ja paljusi muidu isiklike asju, jagan vaid valitutega, mitte kogu sõbralistiga.
  Võib olla tundub veidi imelik, aga selline ma juba olen, ega tänaval ka igaühele lapsepilte või puhkuse plaane ei räägi, seega miks ma peaks seda netis tegema.

  ReplyDelete
 2. Ma alati küsin inimeselt, kes mulle sõbrakutse on saatnud ja ma ta nime ei tea, et kuidas me tunneme. Ma neid inimesi kellega ma kohtunud pole, sõbraks ei lisa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enamuste puhul nii saab jah, aga mõnel see peal, et mitte sõbrad ei saagi kirjutada. Siis soovin mõttes vaid head teed talle ja nii sõbrataotlus pürigkasti lendabki :)

   Delete

Post a Comment