3 päeva maijooksuni

Täna tegin viimase jooksu enne maijooksu. Tunne oli täitsa hea. Võtsin vaikselt ja tegin rahuliku sörgi. Ei ajanud end hingeldama, ei hakanud pistma, ei olnud tunnet, et enam ei jõua ja peaks kõndima hakkama. Täpselt nii, et sain rahulikult Marekuga juttu ajada, kuni ta koolini jõudis.

Ajaliselt sai veidi aeglasem jooks, kui laupäeva joosta tahaks. Samas laupäeval ei ole mul käru ka kaasas, mis tempot alla tõmbab. Laupäeval on üldse väga paljud tingimused teised, kui oma tavalistel jooksudel.

Võtame kasvõi maapinna. Mu enamus jookse möödub mööda lahtise kruusaga teid. Ei ole väga neid lõike, kus saaks vankri veerema lükata ja siis ise järgi joosta. Ikka lükkan, kolm sammu jooksu ja jälle lükkan. Mõned lõigud on ka nii hullud, et jooksengi üks käsi kärust kinni hoides.

Laupäeval seda muret ei ole. Aga ilmselt on Tallinnas suurem tuul, kui mina olen harjunud. Ka siin on väga tuuliseid ilmasid, aga ma lihtsalt ei käi nendel aegadel jooksmas. Käin enmasti ju hommikul ja siis pole väga tuult. Või kui on, siis valin muu liikumisviisi, mitte jooksmise.

Laupäeval on kindlasti ka elevus suur, mis omakorda ühest küljest raskendab jooksmist, teisest küljest annab jälle juurde motivatsiooni pingutada. Et ikka enda jaoks hea ajaga lõpetaks. Kuigi sel võistlusel reklaamitakse mitte võidu tegema, siis mina teen ikka. Iseendaga. Mitte "kuni veri väljas", aga tahan endale head aega saada sellelt võistluselt.

Kas ma saan parema aja, kui eelmisel korral maijooksu joostes? Kindlasti! Käisin maijooksul 2014 aastal ja siis oli mu aeg 52 kopikatega. Sellest kirjutasin täpsemalt SIIA vajutades. Siis oli mu jooksuvorm ka absoluutselt teine, kui praegu. Siis läksin ma rada läbima. Seekord lähen ma jooksma!


Comments