Väljakutse kõigile - Aktiivne august!

Olen viimane nädal aega täiesti enda elemendist väljas olnud. Aru ma ei saa millest. Midagi juhtunud pole, aga lihtsalt üks hommik ärkasin üles ja tunne pole enam sama. Kui täna hommikul kellast andmeid arvuti tõmbasin, siis sain väikse šoki. Jah, ma teadsin, et ma polnud juba seitsmendat päeva trenni teinud, aga reaalselt arvutist seda nähes oli väike pettumus. Enda suunas muidugi. Ja veel hullem oli see, kui vaatasin oma aktiivsustaset. Päris mitmel päeval oli see väga väike (mul aktiivsus level2 peal). Isegi selliseid päevi oli, kus aktiivsus ei jõudnud 30%-ni.

Viimase paugu tagumikku (innustavas mõttes) lõi kommentaar ühelt uudishimulikult lugejalt:"[---] Mulle on alati täielik müsteerium, kui inimesed väidavad, et peaks miskit tegema aga ei tee. Kui pind on näpus, tõmban välja, ehkki esimene moment on valus. Kui ei oska ujuda aga tahan osata siis õpin ujuma, kas või interneti videote abil nagu see minu puhul juhtus. Kui otsustan et ei joo õlut kaks kuud siis ei joo. Kui puhkuselt saabudes tunnen, et joosta on raskem kui tavaliselt siis rabelen veidi rohkem, söön veidi vähem ja paari nädalaga on probleem lahendatud. Ise ma ei arva, et olen robot või eriliselt virk, pigem laisavõitu aga kui miskit tahan siis olen nõus nats pingutama selle nimel. Kui ei taha on iseasi, siis ei tee ja kõik. Nii et mul kipub tekkima kahtlus, et tegelikult on küsimus tahtmises, ei miskit muud. Või on mõni teine loogiline lahendus, mitteloogilised ei lähe arvesse ;)"

Tegelikult võikski see nii lihtne olema. Ma tahan olla rõõmus, miks ma lasen mõttetutel asjadel oma tuju alla tõmmata? Ma tahan joosta, miks ma siis lihtsalt ei lähe? Miks lasen enda kehval tujul end takistada. Ma tegelikult ju tean, et mu tuju oleks 100% parem, kui ma jooksu ära teeks. Ma tahan kaalust alla võtta, miks ma siis saboteerin end ja söön asju, mida mu keha ei vaja?

Aga nii lihtne see pole. Vähemalt minu jaoks. Vähemalt mitte praegu. Aga sellegi poolest mõjus see mulle motiveerivalt. Ma ei saa lubada, et ma nüüd söön 100% kava järgi (eriti praegusel pidevas virr-varris väljasõitude ja sünnipäevadega) või käin ringi elu lõpuni naeratus suul. Aga ma saan olla aktiivne ja seda ma kavatsengi teha.

Kuni 1. septembrini, kavatsen oma kellal iga päev aktiivsuse 100% täis saada. Jooksen kasvõi majas ühest otsast teise ja tagasi enne südaööd, kuni see number täis saab (näiteks täna tuli need viimased 16% nii välja teenida). Ei midagi ületamatut, ei midagi utoopilist. Eks ?

Et sinagi end natuke utsitaksid tagant, siis pakun sulle võimalust minuga liituda! Teen väikse challenge`i augustikuuks. Sul pole muud vaja, kui motivatsiooni liikuda ja aktiivsusmonitori/sammulugejat. Proovi ka sina need 31 päeva augustis saada oma kellal 100% aktiivsust kätte/sammulugejal 10 000 sammu. Kuna me kõik teame, et väline motivatsioon on üks tugev jõud, siis loosin kõikide aktiivsete osalejate vahel välja ka mõne auhinna. Täpsem info tuleb juba augusti alguses.
Kes soovib liituda? 


Comments

 1. Mina liitun :-) koos lõbusam ikka aktiivsust tõsta :-) hetkel mul endalgi väga väikese %-ga päevi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. väga äge! Ma panen enne augusti algust ühe nö reeglitega postituse ka üles. Et ikka kõigile puust ja punaselt aru saada oleks, et kuidas värk käib :) Nii et hoia silma peal blogil ;)

   Delete
 2. Mina proovin ka. Augustis lähen tööle jälle ja siis on raskem aktiivsust täis saada. Ehk selline väljakutse motiveerib :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lisamotivatsioon tuleb alati ju kasuks ;)

   Delete
 3. Replies
  1. (Y) Väga lahe, et meid ikka koguneb.

   Delete
 4. Ma liituks ka. Mul taskus sammulugeja ikka tiksub, aga kuna see on telefoni peal, siis vahel ununeb maha ja olen jälle nukker, et näed, sammud jäid lugemata. :)

  ReplyDelete
 5. Täitsa lahe ettevõtmine, kui reeglid tulevad siis oleksin ka ikka huvitatud :)

  ReplyDelete
 6. Ma tulen kah :) vaja see rase kere liikumises hoida ;)

  ReplyDelete
 7. Mina liitun ka. Olen laisaks läinud.

  ReplyDelete
 8. Mina liitun ka. Imestasin, et eile mustikal käies sain poole vähem samme kirja, kui linnas koeraga ringi jalutades. Olin pettunud aga eks tuleb siis järgmised päevad rohkem liikuda.

  ReplyDelete

Post a Comment