Mehel ei saa ju õigus olla!

Priit tegi hiljuti väga targa avastuse, mille peale ma pidin tõdema, et ma arvasin kohe alguses, et võiks nii hoopis teha. Jätkasin muidugi, et tihti peale kipubki nii olema ja üleüldse olen et ma ikka jube tark ja võiks kohe minu ideid kuulda võtta, mitte ringiga katsetades selleni jõuda. Priit arvas, et ei ole nii. Jõudsime lõpuks kompromissile, et vahel ikka on küll (tegelikult tihedamini, aga olgu :D )!

Aga, et tõestada, et mul ikka on ALATI õigus, tegime väikse väljakutse. Et mul endal võidust kasud sees oleks, siis pidi see toitumisalane olema. Point asjal oli see, et mõlemad peavad mingit toidugruppi vältima ja kes kauem vastu peab, see võidab. Minu puhul polnud suurt mõtlemist. Loogiline, et ma pean vältima igasugust magusat. Priidu jaoks millegi välja mõtlemine oli veidi raskem.

Kuna enamasti kipub mul õhtune maiustamine tulema sellest, et Priit ostab koju saia (või mingit saiale sarnanevat maiust), siis panin talle saia ja leiva keelu peale. Siis juhtub minu ebaõnnestumine ka väiksema tõenäosusega. Ta põtkis küll pikalt vastu, aga kui ütlesin, et võib galette osta, kui väga leivast puudust tunneb, siis oli nõus.

Nii me pühapäevast saati oleme "võistelnud". Kummalisel kombel on hulga lihtsam magusast eemale hoida, kui ei tee seda niivõrd õige toitumise pärast, vaid mehele koha kätte näitamiseks* . Ei saa ju lasta Priidul võita, sest siis kaob mu õigus kiidelda, et mul on alati õigus!

No kui nii edasi läheb ja Priit visalt vastu paneb, siis võib kaal juba järgmisel esmaspäeval kaalupildi** tegemisel seitset jälle ilmutada (see nädal oli 500grammi veel sellest puudu). Ja äkki saan pikemas perspektiivis ka oma kaalu veidi edukamalt allapoole liikuma, mitte ei passi ühes kohas, nagu ta päris pikalt juba teinud on.


* Nali, nali! Eks põhipoint on ju ikka toitumises, aga ei saa salata, et Priidule tahaks pähe ka teha!

** Teen esmaspäeviti kaalust pilti seoses aktiivse septembri lisavõistlusega.


Comments

Post a Comment