Kohupiimakook õuntega (Fitlap)

Tegime meie esimese koogikatsetuse ära. Valisin selleks kõige lihtsama variandi, kuigi piltide järgi oleks tahtnud nii mõndagi teist katsetada. Aga kuna ma olen köögis oma oskuste poolest viie palli süsteemis -3 umbes, siis ei tasunud kohe keerukamate asjade poole vaadata.

Magustamiseks kasutasin Steviat, mille saab endale osta Umami e-poest (SIIT). Enne kui seda taignasse panin, toppisin näpu sisse ja  maitsesin. Olin kindel, et kui mingi kibe või vastik kõrvalmaik on, siis ma seda koogi sisse ei pane. Aga õnneks oli täitsa söödav kraam :D

Algne retsept on leitav Fitlapi kodulehelt (SIIN). Nime järgi peaks olema kohupiimavorm mustikatega, aga ma ristisin selle enda jaoks ümber. Lihtsalt kuna mustikad ma asendasin banaaniga ning see nägi välja täpselt nagu kohupiimakook õuntega, mitte kohupiimavorm.

Kogused võtsin ma nii, et oleks üheks toidukorraks minule, Margusele, Marelile ja Marekule. Priitu polnud kodus, seega jäi kõrvale (tegelikult sai maitsta ikka, lapsed halastasid talle ja jagasid oma tükist ampsu).

Vaja läheb:
8 muna
400gr lahjat (0,5% rasva) kohupiima
841gr õuna (minul nii palju ei läinud peale, sõime niisama ära)
160gr kooreta banaani
17gr kookosrasva (vormi määrimiseks, mina kasutasin küpsetuspaberit ja seda ei läinud vaja)
küpsetuspulber
Maitseks: kaneel, stevia


Sega toorained (va õunad ja kookosrasv) ühtlaseks massiks ning lisa veidi küpsetuspulbrit. Lisa maitseks kaneeli. Magusta vajadusel Steviaga. Kalla segu koogivormi, peale aseta õunaviilud.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit.


Hindeks paneks koogile kümne palli süsteemis 7. Mulle maitses, aga samas mingit sellist erilist wauu momenti ei tekitanud. Oli ühesõnaga suhteliselt ootuspärane tulemus, sest antud koostisainetest midagi ülihead või ebameeldivat vist kokku keerata poleks võimalik. 

Järgmine katsetus juba lähipäevil :) 


2 comments:

  1. Mulle väga meeldis üks meditsiiniteadlaste artikkel sellest, et tavalisest suhkrust hullemad on kõikvõimalikud aseained...sest stevia tundus mulle jube vastik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kunstlikud aseained nagu see mingi suhkruasendusvedelik, on kahjulik, aga looduslikud variandid hullemad vast siiski pole 😊

      Delete