Omas mullis

Kõige olulisem õppetund elus on see, kui sa õpid oma keha kuulama. Viimaste päevade jooksul on minu keha ja vaim vist üritanud mulle kõigest jõust öelda, et on aeg teha restart. Võtta endale veidi vaba aega ja mitte mõelda, mitu trenni vaja veel ära teha või kas söögi sisse pandavad koostisosad on just need kõige paremad.

Aga ma ju kangekaelne ka. Alati ei kuula oma keha, kuigi vaikselt saan aru küll, millele ta vihjab. Nii siis hakkab ta mind kiusama, et ikka puust ja punaselt aru saaksin. Esmalt igasugused isud, siis kehv olemine, halb uni jne. Kui ma, vana puupea, ikka aru ei saa, siis ründab ta mind erinevate vigastustega, sest need panevad  mind puhkama, isegi kui ma seda ei taha.

Täpselt nii ongi. Suutsin kuidagi moodi kapi otsast karpi alla upitades oma parema talla keskel olevale lihasele haiget teha. No mitte nüüd nii palju, et pisara oleks silma võtnud, aga ikka valus oli. Eks ta mul veidi hellakene oli nagunii (jooksudel vahel tunda andnud). Kuna kahel tuttaval (ühel väga hullult, teisel lihtsalt väga pahasti) on suhteliselt hiljuti sama asjaga probleemid olnud ja kõige hullem on tulnud sellest, et ei pööranud sellele väga tähelepanu, siis ma mõtlesin, et ma sama reha otsa astuda ei taha.

Seega panin kõik plaanid pausile. Teipisin oma jala ilusti ära, otsisin välja vajalikud harjutused, millega oma talla seisukorda parendada ja lubasin endale head-paremat ka külmkapi koha pealt. Las siis see kaal tõuseb. Kui tõuseb. Ma isegi ei suvatse kaalule minna seni, kuni tunnen, et olen valmis hobuse selga tagasi hüppama.

Ma loodan, et see võtab mõned päevad, võib olla ka nädala. Eks näis. Ei pane mingeid ajalisi piiranguid. Ma ei ütle, et ma nüüd selle aja jooksul end üldse ei liiguta või ainult rämpsu sööks. Kindlasti mitte. Aga lähtun täpselt enda olemisest, emotsioonidest ja tujudest. Äkki teen ikka mõne jooksu/trenni/kõnni, võib olla söön täpselt kava järgi (kuigi kava lahti ei kavatse ma teha), kes teab.

Tean vaid seda, et ainuke asi, mida ma 100% järgmistel päevadel kaks korda päevas, on jalgadele harjutused. Hommikul kergemad venitused, õhtul veidi pikemalt, et saaks korralikult masseeritud ja venitatud. Huvitab teid, mis harjutusi teen? Võin nad eraldi postitusena kirja panna ka, kui huvi.

Nii palju tegelikult lubasin endale ka, et kui ikka ilma on, siis ajan end toast välja veidi pikemalt, kui vaid pool tunnikest. Et ikka seda positiivsust päikesest enda sisse ammutada. Sellised ilmad, nagu praegu, aitavad enesetunnet tõsta ja meeleolu paremaks teha. Nii et minge ka välja, isegi kui teil pole asjad nii pahasti, nagu minul. Päike on mõnus!

Ja muideks, täna olevat kohe selline mitte-millegi-tegemise-"püha" :D Loll, kes vabandust ei leia lebotamiseks, eks :DComments

  1. Tubli tüdruk! Nii peabki.
    Muide, võtsin ka nüüd paar päeva toitumise kohapealt lõdvemalt ja pean tunnistama, et meeleolu on parem küll. Ja olen päiksepaistelistel päevadel katsunud ka kauem õues olla. Eks see lapsega lõunaune ajal jalutamine on nagunii, aga päiksega natukene pikemalt, kui tavaliselt.
    Katsun igas päevas miskit ilusat leida :)

    ReplyDelete

Post a Comment