Kaera-rabarberikook

Täna sai kolmas sats rabarberikoogi katsetusest tehtud. Seega on aeg retsept kirja panna, et meelest ei läheks. Ehk keegi teist tahab ka suvel lauale teha sellist rabarberikooki, mille puhul ei ole vaja muretseda kalorite või koogist tuleneva kaalutõusu pärast.


Algne versioon, millest lähtusin koogi tegemisel, on leitav SIIT. Natuke kohendasin ja valmis sai päris hea kook, mida ei kandideeri kindlasti ilusate tortide kategoorias, kuid teeb suu magusaks ja lastele läheb väga hästi peale! Ah, mis ma ikka pikalt jauran, retsept on siin:

Kaera-rabarberikook

Vaja läheb: 
rababerit  - kogus oma soovi järgi, aga mina panin umbes 370g
150g kaerahelbeid  -osa sellest tuleb kohviveskis jahuks teha, mina tegin 100g jahuks. Mida rohkem jahuks teha, seda tummisem tuleb. Nii et tuleb endal katsetada.
4 muna
stevia
kaneel


Ega siin valmistamise osas midagi kirjutada tegelikult pole. Koostisosadele peale vaadates on vist ilmeselge, kuidas kook kokku keerata. Lõikad rabarberi tükkideks (enne muidugi koorid ka). Segad kaneeli ja steviaga ära ja jätad seisma. Teises kausis lased munad vahule, lisad veidi steviat. Seejärel lisad jahuks tehtud kaerahelbed ja suured helbed ka ning segad kõik ära.

Enne, kui pannile panna, pead otsustama, kas tahad kihilist kooki või segamini keeratud. Ma ise proovisin mõlemat pidi. Sobis ka mõlemat pidi, aga segamini keeratult oli mahlasem. Ühesõnaga, kui tahad kihilist, siis paned pool rabarberitest, seejärel tainas ja viimasena jälle rabarber. Kui tahad segamini keeratult, siis vala rabarber taignale lisaks, sega korralikult ja vala kogu gemüüse plaadile (kuhu enne oled küpsetuspaberi ka pannud).

Küpsetamise kohta ma ei oska väga suurt andmeid öelda, sest minu ahi on kõige hullem kökats, mille järgi ei saa midagi vaadata. Ajaliselt on mul läinud enamasti poole tunni kanti ja kraad on olnud nii 150-180 vahel (mis tavaahjus ilmselt ongi nii 175-185 kraadi). Ühesõnaga, kui ikka kuldne on ja seest küps ka, siis võib välja võtta.


2 comments:

  1. Katsetan aga kas stevia saab ka meega asendada, kui poest steviat ei leia 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma usun küll. Minu eesmärk Stevia kasutamisel oli kaloraaž võimalikult madal hoida, aga mes sobib ka kindlasti. Ma alguses isegi panin taignasse banaani magustamiseks, aga lastele see ei sobinud nii hästi, kui steviaga versioon.

      Delete