Lõpuks algab see kaua oodatud hooaeg pihta!

Selle aasta aednik minus on peaaegu suremas. Suremas ootamisest, millal lõpuks saab oma kasvuhoone tomatit ja aiamaalt suvikõrvitsat. Eelmine aasta kasvas see viimane meil ka kasvuhoones sain õige varakult juba roogadesse riivida ja tükeldada. See aasta mõtlesin aiamaale panna ja tundus, et enne tuleb lumi maha, kui ma lõpuks mõne suvikõrvitsa oma aiast saan. Aga mul ju ideid nii palju, mida kõike sellega teha. Vormiroogadest koogini välja.


Jah täpselt koogini. Kes on siin pikem lugeja, siis peaks teadma, et eelmisel aastal lisasin siia ühe kokku leiutatud koogi retsepti, kus peaosatäitjaks ongi suvikõrvits. Väga hea kook ja sai palju positiivset tagasisidet. Keda hakkas huvitama, siis SIIN on selle koogi retsept. Marjad sees võite vahetada millegi muu vastu. Ma isiklikult olen lihtsalt suur punase sõstra fänn ja topin neid igale poole, kuhu vähegi saab :)


Aga lisaks koogile tahaks hirmsasti teha suvikõrvitsa snäkke. Võiks ka ju neid nimetada "krõpsudeks", aga sel sõnal on kuidasi ebatervislik kuvand (ei tea küll miks? :D ), aga minu tehtavatel pole ebatervislikkusega midagi seost. Vaja läheb ainult suvikõrvitsat, üht head ja kvaliteetset õli ning maitsestamiseks seda, mis just sööjale meelepärane on.

Õli koha pealt on meie lauale ilmunud orgaaniline oliiviõli ISUL. Õlide koha pealt olen ma juba pikka aega kasutanud kas oliiviõli või võid toidu tegemisel, aga ikka neid tavalisi, mida toidupoest saab (oliiviõli puhul seda spray varianti). Aga kui avanes võimalus katsetada mitmeid auhindu võitnud ja väidetavalt poe õlist väga erinevat õli, siis ei pea mulle seda kaks korda pakkuma.

ISUL oliiviõli kirjeldusena on e-poes kirjas nii: "Õli maitses on tunda värskelt lõigatud rohtu, tomateid ja mandleid. Esmasele kergele ja puhtale maitsele järgneb meeldivalt vürtsikas järelmaitse". Ausalt - see on täpselt õige maitse kirjeldus selles järjekorras nagu need maitsenüansid tulevad. Maitsemeeled saavad hellitamist nii mitmel tasandil, et ma poleks uskunud, et ühel õlil võib üldse olla nii palju eri maitseid. Kuulge, fakt, et ma olin kolm korda nõus õli järjest maitsema veendumaks, et see polnud mu keele vingerpuss, räägib juba enda eest :D


Nüüd me ootamegi, et need pisikesed kollased ussikesed peenral natuke veel paisuksid, et saaks hakata värskest toorainest kvaliteetse õliga tegema tervislikke snäkke. Mõnele paneme ikka juustu ka peale, et oleks veidi rammusam :D Kui saaks nüüd kõrvale veel oma aia tomateid ka, siis oleks puhta paradiis!

Aga kas teil on juba suvikõrvitsad valmis? Või tahaksite hoopis midagi muud selle õliga teha? Koostöös ISUL-iga loosime välja minu instagrami lehel ühe pudeli seda sama head ja maitsekat õli! Kui tahad osaleda, siis vajuta SIIA!


5 comments:

  1. Meil suvikõrvitsad muudkui tulevad ja tomatid ka - see on lihtsalt nii jess noh!!!
    Ma paneks suvikõrvitsat vist reaalselt iga toidu sisse, aga see ei ole vist võimalik. Igal juhul on see nii nii hea! Kui ma muud süüa ei viitsi endale teha või ei taha, siis lõikan suvikõrvitsa viilud, panen pannile, soola, pipart peale ja praen ära. Kõrvale tomati-kurgisalat ja ma olen õnnelik :) Ja kui õlidest juttu, siis ma kasutan päris mitu aastat juba ainult oliivõli ja vahel ka võid, oleneb söögist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suvikõrvits on tõesti üks ütlemata tore aedvili. Ega seda saabki peaaegu igalepoole lisada :D No päris smuutisse vist siiski mitte (aga ega enne, kui pole proovinud, ei saa välistada ka :D)

      Delete
  2. Kusjuures ma ei ole suvikõtvitsa fänn, aga ema tõi paraja hunniku...ja ma toppisin just smuutisse:) banaan, suvikõrvits, mõni tikker, piim/ vesi...lapsed jõid ja kiitsid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga hea idee mida järgi proovida :)

      Delete
  3. Mina toppisin smuutisse...banaan ja suvikõrvits, miskit hapumat marja,vett....väga nämm

    ReplyDelete