Kui laps on haige ja trenni ei saa...

Ma tean küll, et nii mõnigi ootab seda kehaanalüüsi postitust, aga no ma veel kogun oma viimaseid auriismeid kokku, et see kirja panna :D Seni aga muljetan natuke oma viimaste päevade trennist.

Meie hetke seis on selline, et Margus on haige ja kuna Priit on mitu korda juba sel õppeaastal haiguslehel Margusega olnud, siis ei olnud minu kurva kassinäo tegemisest kasu ja pidin ise lehele jääma. Kõige halvemal ajal üldse tuli see haigus, sest on trimestri lõpp (loe: õpetajal hinnete paneku aeg, lastel hinnete parandamise aeg). Aga käisin töö juures ja võtsin töö koju kaasa. Seega lapsed tunnistuseta sellest ei jää :D

Aga seoses sellega, et Margus on haige, on ka minu käed-jalad suhteliselt seotud, kui asi puudutab trenni. Isegi siis, kui Priit õhtul kodus on, siis ega Margus on suhteliselt memmekas hetkel, et ei saa ma ka õhtusel ajal kodu uksest välja pugeda. Nii ma siis otsustasin sel nädalal nii palju kui võimalik kodus trenni teha.

Ütlen ausalt, et nii sama keset lapsi ja majapidamist ma väga vehkima hakata ei viitsiks. Ei ole mul ju sellist kohtagi, kus üksi ähkida ja puhkida. Aga meil on Wii :D Ja seal on üks mäng - UFC Personal trainer - the ultimate fitness system. Vot nii uhke ja pikk nimi ongi mängul.

Seal saab valida erinevate harjutuste vahel ja saab ka endale treeningkava kokku panna. Muidugi on seal ka juba valmis tehtud kavad. Seda viimast varianti ma kasutangi ja valisin 60-päevase kaalualandusprogrammi. Mäng annab ette, millal ja mida ma tegema pean. Päevade suhtes saan küll ise natuke sättida programmi alustades, aga muus mõttes valib mäng minu treenituse taseme (mille määrab mäng fitness-testi alusel, mida enne trenni tegemist tegin) järgi harjutused ja kordused. Trenn ise pole väga pikk, veidi alla poole tunni, aga ma teen natuke üksikuid harjutusi sealt veel otsa, et 45 minutit täis tuleks.

Nüüd ma olen kaks päeva teinud ja lihased on ikka päris valusad :D Ei ole midagi, et üksi kodus olles ei pinguta. Kui ikka punktid ekraanil jooksevad, siis tuleb push´ida täiega, et selle hinde A+ kätte saaks  (punktide järgi saad hinde soorituse eest). Eriti äge on rehvi keeramine (arvestades, et laupäeval sai seda päriselt ka teha, siis on kohe mõnusalt reaalne pilt ka mälestusena silme ees).

Mäng on suhteliselt tõetruu ja treener oskab seal nagu ennustades täpselt õigel hetkel õigeid asju öelda :D Ainult et mul millegi pärast hääl ei tööta (aru ma ei saa miks) ja pean treeneri juttu subtiitritest lugema :D :D Igatahes on eriti äge mäng/treeningprogramm ja higi saab lahti ikka päris korralikult. Suutsin täna isegi selle pesuvahendi välja higistada, mis masinat käima pannes silma pritsis.

Ainuke miinus on selles, et seda mängu mängida pean ma keset elutuba tõmblema. Mis tähendab, et ma olen nagu esineja keset tuba ja ülejäänud istuvad diivanil reas ja vaatavad show´d :D Tegelikult valguvad nad vaikselt trenni lõpuks ükshaaval põrandale minu kõrvale kaasa vehkima (välja arvatud Priit muidugi) ja minu lõpetades ei saa me telekat käima panna veel nii pea.

Neljapäev on mängu kava järgi vaba päev. Eks vaatame, kas ma jätan ka vabaks. Ehk saan neljapäeval juba korraks õhtul jala ukse vahelt välja tõsta. Neljapäeviti on Kabalas naiste võrkpall ja kuigi mu käed on siiani eelmisest nädalast sinised, siis tahaks hirmsasti jälle minna.

PS! Kui kellelgi on veel mõnda Wii mängu soovitust, kus saab nalja ja samas võtab higi jooksma, siis võite jagada ;) Veel parem kui kellelgi on mõnda plaati üle ja nõus müüma ka :D


Comments

  1. Minul tõi laps koju mängu Just Dance Now. Piisab nutitelefonist ja nutitelekast (või arvuti-telekas ühendusest). Toimib nagu Wii pm. Väga lahe on - tantsime lapsega üksteise võidu teleka ees - seal väike võistlusmoment, kumb teeb täpsemalt liigutusi järgi. Kui mul on muidu süümekad trennis käies, et lapsega ei tegele, siis seda mängides on kaks kasulikku asja ühendatud. Ja võtab higi ka lahti - ei anna küll lihastele koormust aga kardiona läheb arvesse :)

    ReplyDelete

Post a Comment