Tervislik(um) purukook

Teemekoos 2018 väljakutse üks eesmärkidest oli sel nädalal teha üks suhkruvaba kook. Ma olin terve nädala 100% veendunud, et ma teen šokolaadi koogi (retsept SIIN), aga kui ma hakkasin vaatama, mida kõike huvitavat teised teinud on, siis mõtlesin ka end proovile panna ja midagi uut hoopis proovida.
Kuna ma olen jube kehv retsepti järgi kokkaja (ja üldse köögis ülim äpu), siis ma panin ise ühe retsepti kokku. Koogisööjad ütlesid, et täitsa maitsev kook sai kokku. Nii panen teile siia ka retsepti. Juhuks, kui keegi peaks tahtma järgi proovida. Ütlen juba ette ära, et kogused ei ole grammi täpsusega vaid sellise +/- kõikumisega. 

Vaja läheb puru tegemiseks:
400g kaerahelbeid
mett vastavalt oma magusasoonele (või muud magustajat)
2 muna
100g võid
kaneeli
50g tumedat suhkruvaba šokolaadi (nt Diablo)

Segu jaoks:
500g kohupiima
300g skyr
4 muna
magustamiseks mett või muud meelepärast

Mikserda (või näpi) toa soe või ja kaerahelbed omavahel. Lisa munad, mesi ja kaneel ning sega taigen läbi. Pane 3/4 segust vormi põhja ning suru see sinna kinni.

Sega omavahel kohupiim ja skyr. Lisa munad ja klopi segu korralikult läbi. Magusta segu nii palju, et see oleks sinu jaoks magusa maitsega. Vala segu vaikselt põhjale ja pane vorm ahju. Kui sul on jama ahi (nagu minul - puupliidi ahi), siis kata esialgu vorm fooliumiga, et kook kõrbema ei läheks.

Kui kook on ahjus olnud kuskil pool tundi (kook on natuke lödisev veel, aga siiski peaaegu valmis) pane ülejäänud puru kooki peale ja lisa tükeldatud tume šokolaad. Hoia kooki ahjus kuni šokolaad on sulanud ja puru on küpsenud.

Koogi koha pealt ütlesid häid sõnu ka need, kellele tavaliselt mu suhkruvabad koogid väga muljet ei avalda :D Seega ma arvan, et see on üks täitsa hea kook!


Comments