Optimistlik kell

Kohe on tulemas Rapla Selveri jooks. Suurtes unistustes lootsin, et sellel kiirel ja laugel rajal teen ma oma uue 10km rekordi. Kui me vaatame mu praeguseid kilomeetrite jooksuaegu, siis võib mulle targutada, et lootus on lollide lohutus. Hetkel arvan isegi, et rekordist on asi väga kaugel ja lootust väga ei hellita, aga mu kell arvab teistmoodi.
Olen viimasel ajal jooksnud peamiselt pikki ja aeglaseid otsi. Nädalas korra on kiirendused või kõrgema pulsiga jooks, aga see on ka kõik. Madala pulsi jooksud on mul ikka mega aeglased võrreldes eelmise augustiga, kui 10km rekordi jooksin. Eks arusaadav ka, sest kaal on hoopis teine, kui siis (oma 5kg on kindlasti kaal suurem; täpselt ei mäletagi, mis ma seal augustis kaalusin).

Teiselt poolt vaadates tunnen ma pikamaa jooksu suhtes end tunduvalt kindlamalt kui siis. Tol ajal valmistas muret iga trenn, mis oli pikem kui 12km, et kuidas ma ikka jõuan jne. Praegused trennid, mis tihti ongi oma pikkuse poolest juba 12+km kanti on nii jõukohased, et pea alati on lõpetades tunne, et tõmbaks veel paar kilomeetrit otsa.

See tunne on küll hea, kuid see ei anna mulle kiirust, et mingeid rekordeid teha. Mu uus garmin väidab aga teist juttu. Garmin Forerunner 235-l on selline lisa, et ta arvutab välja ennustatavad ajad erinevatele distantsidele. Selle järgi peaks ma olema suuteline jooksma 5km alla 27 minuti. 10km ajaks ennustas ta lausa 55:04 (mis oleks päris suur rekordiparandus). Pooliku peaks ma olema suuteline kella valemite järgi ära jooksma 2 tunni ja 2 minutiga ning maratoni alla 4 tunni ja 13 minuti.

Kui ma neid näite vaatasin ja mõtlesin enda praegusele kiirusele, siis tuli naer peale. Ma ei kujuta ette, kust see kell neid numbreid võtab, aga elu sees poleks ma võimeline praegu selliste aegadega jooksma. Muidugi natuke optimismi Rapla jooksu suhtes süstis kell küll. No äkki polegi nii lootusetu ja lõpetan ikka kiiremini kui mingi 1 tund 15 minutit :D Aga sellist aega kohe kindlasti ei tule.

Eks kui Rapla Selveri jooks joostud saab, siis saab vaadata, kas kella võib selgeltnägijaks pidada või pani ta oma ennustusega täiesti võssa. Muideks, keda seal stardis teist näha saab? Kummas stardis olete, 5km või 10km?


Comments

  1. PolarFlow-is saab sarnaseid ennustusi näha. Mõnikord ajavad mullegi naeru peale, teinekord olen aga ennustusest parema ajagi jooksnud. Mille järgi ta aga ennustab - pole õrna aimugi. :D
    Raplas 10 km distantsil näeme. ;)

    ReplyDelete
  2. Nojaaa kui see kell mulle nt 5km näitas 22min, siis naersin pisarateni. Ei tea jah, kust neid aegasid võtab. Lamagu sahtlis edasi.

    ReplyDelete

Post a Comment